3 gode råd til en effektiv jobsøgning

At finde nyt arbejde kan sommetider være en hård og lang proces. Man skal ofte kæmpe for at blive taget i betragtning, og samtidigt kan det være svært at finde det helt rigtige job, som er spændende at beskæftige sig med, og som ikke blot lyder spændende på papiret. Derfor er det vigtigt at kigge indad, inden man overhovedet åbner computeren – det kan være en god idé at skrive nogle punkter ned på et papir, om hvad man brænder for og kan bidrage med på en arbejdsplads.

Det er også relevant at tænke på, hvorfor du mangler arbejde nu. Søger du udfordringer og vil prøve noget helt andet, end du før har arbejdet med, eller er du nyuddannet og trænger til noget praktisk erfaring? Alle disse spørgsmål er med til at målrette din jobsøgning, så du lettere kan sortere i jobopslag.

Ansøgningen og cv’et: et vigtigt førstehåndsindtryk

Ledere og chefer, der modtager mange ansøgninger hver dag, bruger ofte ikke meget mere end et par minutter på hver enkelt ansøgning. Det er også her, der bliver sorteret rigtig mange ansøgere fra. Derfor er det vigtigt at skrive en god og overskuelig ansøgning og cv, så arbejdsgiverne hurtigt kan danne sig et overblik over dine færdigheder.

En god ansøgning og et veltilrettelagt cv kan ofte være mere kompliceret, end man regner med. Det kan derfor være en stor hjælp at bruge en cv-skabelon. Cv-skabeloner er med til at sætte rammerne for cv’et, så man er sikret, at al den nødvendige information er med. Derudover er det med til at give din ansøgning et skarpere og mere professionelt udtryk med et flot design og overskueligt layout. En online cv-skabelon er nem og hurtig at gå til i forhold til svære og dyre redigeringsprogrammer.

Undgå floskler

I selve ansøgningen giver det det bedste indtryk, hvis du så vidt muligt undgår floskler og sproglige finurligheder. Metaforer og ordsprog kan gøre ansøgningen for rodet. Det er langt det bedste at være kort og præcis og kun bruge pladsen til det allermest nødvendige. Det er altid godt, når du kan begrunde dine egenskaber i din erfaring: fx at du er en omsorgsfuld og imødekommende person, fordi du har haft et fritidsjob på et plejehjem. På den måde bakker du din påstand op med fakta, fremfor at det blot forbliver en påstand.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *